Зеленський прокоментував скандальний звіт Amnesty International

Володимир Зеленський засудив вибірковість Amnesty

Президент України Володимир Зеленський вважає, що своїм звітом про нібито недотримання Україною правил ведення війни міжнародна правозахисна організація Amnesty International перекладає відповідальність з агресора на жертву. Про це глава держави сказав у своєму традиційному відеозверненні увечері 4 серпня.

«На жаль, сьогодні організація Amnesty International спробувала амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву», – заявив він.

Голова держави наголосив, що немає й не може бути жодної умови, за якої будь-який російський удар по Україні стає виправданим.

«Агресія проти нашої держави є нічим не спровокованою, загарбницькою й відверто терористичною. І якщо хтось робить звіт, у якому жертва й агресор нібито в чомусь однакові, якщо аналізуються якісь дані про жертву, а що робив агресор у цей час – ігнорується, то з цим не можна миритися», – переконаний президент.

Зеленський розповів, що майже 200 одних лише релігійних споруд – храмів і молитовних будинків різних конфесій – пошкоджено або зруйновано російськими ударами. Крім того, окупанти пошкодили або зруйнували: майже 900 медичних закладів; понад 2200 освітніх закладів; десятки університетів, сотні шкіл і дитячих садочків.

Президент також нагадав, що окупанти неодноразово свідомо били з артилерії та мінометів по чергах людей по воду, евакуаційних автобусах, зупинках громадського транспорту і навіть по меморіалах жертвам Голокосту чи кладовищах. Зокрема, він нагадав, про теракт у таборі з військовополоненими в Оленівці.

«І звітів про це чомусь немає. Ось така аморальна вибірковість. Кожен, хто амністує Росію і хто штучно створює такий інформаційний контекст, що якісь удари терористів є нібито виправданими або нібито зрозумілими, не може не усвідомлювати, що цим допомагає терористам. А якщо такі маніпулятивні звіти, то й відповідальність за загибель людей розділяєте з ними», – підсумував президент.

Як інформував ZAXID.NET, 4 серпня правозахисна організація Amnesty International заявила, що українські військові, які стримують російську навалу, наражають на небезпеку цивільне населення, створюючи бази і розміщуючи озброєння в школах і лікарнях. Водночас на сайті організації нема жодного слова щодо масового вбивства українських військовополонених в Оленівці та засудження дій окупантів, які знищили полонених захисників України.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter