Росіяни фабрикують «докази» обстрілу в Оленівці, – розвідка США

За даними розвідки, колонію з українськими полоненими в Оленівці підірвали «вагнерівці»

Розвідка США встановила, що військові держави-терориста Росії прагнуть сфальсифікувати докази, щоб покласти на українські війська відповідальність за напад на в’язницю в окупованій Оленівці, в результаті якого загинули понад пів сотні українських військовополонених. Про це повідомляє агентство The Associated Press з посиланням на дані розвідки.

За словами офіційного представника США, знайомого з висновками розвідки, Росія намагається сфабрикувати справу таким чином, щоб звинуватити українських військовослужбовців в ударі по Оленівці. Агресор має намір створити враження, що ЗСУ нібито завдали удару по колонії з американських РСЗВ HIMARS або артилерії.

Американський чиновник на умовах анонімності розповів, що представники РФ можуть підкинути боєприпаси з артилерійських ракетних систем середньої дальності або РСЗВ HIMARS на місце події. У такий спосіб агресор сподівається перекласти провину за вбивство військовополонених на українські Збройні сили.

Нагадаємо, 29 липня стало відомо, що росіяни обстріляли барак з військовополоненими українцями з артилерії. Пізніше СБУ опублікувала переговори бойовиків угруповання «ДНР», з яких випливає, що трагедія сталася не через обстріл, а внаслідок детонації вибухівки, яку там тримали росіяни.

За різними даними, внаслідок теракту загинули від 40 до 53 українських воїнів, які у травні потрапили в полон, виходячи з оточеної «Азовсталі» у Маріуполі.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України пізніше повідомили, що підрив колонії в Оленівці, де росіяни утримували українських військовополонених, здійснили найманці приватної військової компанії Вагнера, яка тепер називається «Ліга», за вказівкою її номінального власника Євгєнія Прігожина на прізвисько «кухар Путіна».

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter