Франція передала 10 тисяч ноутбуків українським медикам

Українські лікарі отримають ноутбуки від уряду Франції

Уряд Франції вирішив передати українським медикам 10 тис. нноутбуків, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Наші лікарі – герої. Щодня вони рятують життя людей. Часто під ворожими обстрілами. Щоб медикам було простіше працювати та спілкуватися з пацієнтами онлайн, кожного з них важливо забезпечити якісним інтернетом та комп’ютером. Це важлива частина плану з цифровізації медичної сфери», – написав він у Telegram у вівторок, 26 липня.

З його допису випливає, що ноутбуки передало Міністерству економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету Франції у рамках ініціативи, яку реалізовують українські міністерства охорони здоров’я і цифрової трансформації.

Нагадаємо, у травні МОЗ отримало партію надсучасного обладнання для лікарень, якого досі в Україні не було. Його використовують найкращі клініки світу для діагностики та лікування пацієнтів у складних випадках. Ввоно дозволяє створювати віртуальну присутність лікаря в операційній з будь-якої точки світу. І не просто забезпечувати його присутність, а безпосередньо брати участь в операції. Зокрема, це обладнання надає віддалений доступ до життєвих показників пацієнта, а високотехнологічна камера передає точне зображення з операційного стола.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter