Поляки зібрали близько 22,5 млн злотих на Bayraktar для України

У Польщі зібрали 22,5 млн злотих (близько 5 млн доларів) на Bayraktar для України. Про це 24 липня повідомив ініціатор акції зі збору коштів – громадський діяч і журналіст Славомир Сєраковський.

Кошти в рамках акції «Купімо Україні Bayraktar», що тривала на краудфандинговій платформі Zrzutka.pl, перевели понад 200 тис. людей. Сєраковський зазначив, що попри досягнення мети акції, збір коштів триватиме ще декілька днів, оскільки є велика кількість бажаючих долучитися до неї.

За його словами, в неділю так багато осіб хотіли долучитися до акції на фінішній прямій, що сервери платформи Zrzutka.pl тричі зависали. Сєраковський додав, що надлишок коштів, зібраних в рамках акції, буде переведено на рахунок ЗСУ в Нацбанку України.

P.S. Одним з проектів, на які скерували зібрані кошти, стало будівництво мобільного навчального центру для бійців тероборони на Волині. На це Сєраковський переказав 5,1 млн грн українському Фонду «Повернись живим».

До слова, раніше Литва також зібрала 5 мільйонів євро на Bayraktar для України. Литовцям вдалось зробити це всього за три дні. Міністр оборони Олексій Рєзніков анонсував 28 червня, що Україна збудує завод із виробництва «Байрактарів» спільно з Туреччиною. За його словами, «це плани середньострокової перспективи».

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter