Україна продовжує закуповувати послуги в російських компаній попри війну

Директор Бюро економічної безпеки Вадим Мельник пропонує анулювати угоди держустанов на закупівлю товарів і послуг у російських та білоруських компаній

Від початку повномасштабного нападу Росії на Україну 83 підприємства, пов’язані з Росією і Білоруссю, брали участь у державних закупівлях. Державні структури уклали з цими компаніями угод на 65 млн грн, повідомила прес-служба Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Як йдеться у повідомленні, загалом з такими підприємствами було укладено понад 400 угод. Наприклад, одна з таких компаній уклала угоду на постачання електророзподільних кабелів, запасних частин до генераторів, двигунів, залізничного транспорту на суму понад 27,8 млн грн, інша – на надання послуг з доступу та підтримки хмарного середовища вартістю 7,7 млн грн.

«У зв’язку із відкритою збройною агресією РФ проти України актуальним є створення законодавчих заборон щодо участі російського бізнесу у національній економіці. Їх діяльність в Україні потенційно несе загрози економічній безпеці держави», – заявив директор БЕБ Вадим Мельник.

Узв’язку з цим, Бюро економічної безпеки ініціювало перед урядом питання заборони компаніям, власники чи керівники яких пов’язані з Росією чи Білоруссю, брати участь та постачати послуги або товари для державних установ.

Також Бюро ініціює анулювання укладених договорів за вже проведеними процедурами закупівель.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter