Росіяни розсилають українським воїнам повідомлення з погрозами

Росіяни погрожують «точними ракетними ударами» по місцях, де перебувають українські воїни або їхні сім’ї

Росіяни масово розсилають українським воїнам повідомлення із пропозиціями скласти зброю або стати на бік ворога. Також у цих повідомленнях містяться погрози завдати «точних ракетних ударів» по місцях перебування військових, повідомив у середу, 8 червня, Генеральний штаб Збройних сил України.

«Спецслужби РФ намагаються залякувати українських військовослужбовців, розсилаючи на особисті телефонні номери письмові повідомлення з погрозами. У них лунають заклики зрадити присязі, скласти зброю, здаватися в полон або перейти на бік ворога. Підсилюються погрози персональними даними (прізвища та імені особи, коду платника податків, місця реєстрації та, інколи, даними стосовно чисельності та складу сім’ї)», – сказано в повідомленні.

Розсилка йде через SMS, а також через Telegram, Viber, Signal або WhatsApp. У тексті погроз йдеться про нібито точне встановлення місця знаходження особи, якій надійшло вказане повідомлення; зазначається, що, у випадку продовження служби, по місцях проживання власника телефону та його сім’ї буде завдано точних ракетних ударів.

«Надіслані такого типу погрози спрямовані в першу чергу на те, щоб дестабілізувати морально-психологічний клімат у підрозділах Сил оборони України, посіяти сумніви та знизити бойовий дух. Зазвичай зазначені персональні дані осіб є застарілими (особа давно змінила місце реєстрації, переїхала в іншу місцевість, змінила підрозділ, у якому проходила військову службу, припинила проходження військової служби взагалі і таке інше). Таким чином, не викликає сумнівів, що надіслані погрози є звичайними маніпуляціями людською психікою», – додали в Генштабі.

Там наголосили, що подібні дії ворога є одним із видів психологічної атаки, яка не підкріплюється жодними конкретними діями.

Раніше стало відомо, що росіяни погрожують родичам бійців, які раніше захищали Маріуполь, а тепер перебувають в російському полоні, очікуючи обміну.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter