Двох чиновників Чернівецької міськради звинуватили у махінаціях із житлом для сиріт

Двох службовців Чернівецької міської ради підозрюють у махінаціях із житлом для дітей-сиріт. За даними правоохоронців, працівники міськради оформляли грошову компенсацію на придбання житла людям, які не мали на неї права та вже неодноразово отримували житло. Насправді ж компенсація мала бути виплачена дітям-сиротам.

Як у п’ятницю, 3 червня, повідомила прес-служба Чернівецької обласної прокуратури, йдеться про злочини 2019 року, коли двоє посадовців міськради у складі комісії з розгляду питань щодо забезпечення житлом дітей-сиріт.

«Службові особи органу місцевого самоврядування бувши у 2019 році у складі комісії з розгляду питань щодо забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, зловживаючи службовим становищем, сприяли особам, які не мали права на грошову компенсацію на придбання житла, одержати з держбюджету понад 1,2 млн грн», – йдеться у повідомленні прокуратури.

У прес-службі уточнюють, що особи, яким виділяли грошову компенсацію, уже набували у власність житло від держави та за п’ять останніх років відчужували належні їм на праві власності житлові та інші приміщення.

Двом посадовцям оголосили про підозру за ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 367 ККУ (службове підроблення, зловживання службовим становищем та неналежне виконання службових обов’язків). Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter