Харківські рятувальники виявили під завалами будинків 150 тіл загиблих

З початку повномасштабної війни рятувальники Харківського гарнізону ДСНС повністю розібрали завали на 98 об’єктах, з-під яких дістали 150 тіл загиблих. Про це заявив заступник начальника ГУ ДСНС у Харківській області Анатолій Торяник.

«У Харкові нашими підрозділами розібрано повністю 98 локацій, на яких є завали. На жаль, з-під завалів вилучено понад 150 тіл загиблих. Під час оперативно-рятувальних робіт нашими підрозділами було врятовано понад 250 осіб», – сказав він в ефірі національного телемарафону в неділю, 22 травня, повідомила агенція «Інтерфакс-Україна».

За словами Торяника, наймасованіших обстрілів у Харкові зазнавали Північна Салтівка, П’ятихатки, селище Жуковського, Рогань і Горизонт – райони, розташовані ближче до лінії зіткнення, до яких ворог міг дістати артилерією.

Він також повідомив, що при виконанні своїх службових обов’язків загинули п’ятеро людей. З них двоє рятувальників, які приїхали гасити пожежу після обстрілу і потрапили під повторний обстріл, а також троє саперів. Ще сімох саперів було поранено.

Нагадаємо, 14 квітня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомляв, що росіяни вбили на Харківщині 503 людини. Однак з того часу в місті та області від російських обстрілів загинули ще кілька людей, також загиблих продовжували знаходити під завалами зруйнованих будинків. Так, лише в Ізюмі Харківської області під завалами зруйнованої загарбниками п’ятиповерхівки знайшли 44 загиблих. Тиаким чином, точна кількість загиблих від рук росіян мирних жителів Харківщини невідома.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter