23-річний в’язень з Прикарпаття збирав гроші на ЗСУ під фейковими акаунтами

Правоохоронці викрили 23-річного в’язня колонії з Івано-Франківської області, який створював фейкові акаунти у соцмережах, збирав кошти нібито на ЗСУ та продавав неіснуюче військове спорядження. Обманювати людей чоловікові допомагали дві родички: на їхні картки ошукані користувачі соцмереж відправляли гроші. Про суму коштів, які отримав шахрай, та кількість ошуканих людей наразі не повідомляється.

Як у вівторок, 10 травня, повідомила прес-служба поліції Івано-Франківської області, 23-річний чоловік ув’язнений, який перебував у колонії, створював фейкові акаунти у соцмережах та розміщував оголошення про збір грошей на потреби ЗСУ.

«Також чоловік «продавав» в інтернеті неіснуючу військову амуніцію. До шахрайської схеми зловмисник залучив двох родичок, які отримували транзакції громадян на власні банківські картки. Наразі правоохоронці встановлюють потерпілих та остаточну суму збитків», – йдеться у повідомленні поліції.

Правоохоронці провели обшуки у фігуранта та у помешканнях його родичок, вилучили мобільні телефони, SIM-карти, банківські картки, комп’ютерну техніку та «чорнові» записи. 23-річному ув’язненому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 ККУ (шахрайство). За скоєне йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Наразі вирішується питання щодо оголошення підозри іншим учасникам схеми.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter