Сили спецоперацій підірвали стратегічний залізничний міст в тилу ворога

Через цей міст російські окупаційні війська залізницею постачали військову техніку і боєприпаси із кримського півострова на материкову частину України

На півдні України бійці Сил спецоперацій Збройних сил України підірвали залізничний міст, який сполучав окупований Крим із Мелітополем.

Як повідомило у четвер, 28 квітня, командування ССО, саме через цей міст російські окупаційні війська залізницею постачали військову техніку і боєприпаси із кримського півострова на материкову частину України.

«Цей маршрут відігравав важливу роль для нарощування ворожих сил в напрямку Полог, Токмака та Маріуполя. Враховуючи наближеність мосту до Криму, потребу окупантів у цьому об’єкті, а також великі габарити конструкції, що важко піддаєтся ремонту у разі руйнування, було прийнято рішення про знищення об’єкта. Після ретельного планування операції її вдало виконали бійці Руху опору Сил спеціальних операцій ЗС України», – йдеться у повідомленні командування ССО. Також спецназівці опублікували фото зруйнованого моста.


Знищений міст у Якимівці. Фото ССО

За словами речника Одеської ОВА Сергія Братчука, міст розташований у смт Якимівка Мелітопольського району Запорізької області

«Сьогодні близько 8 ранку відбулася самоліквідація залізничного мосту в Якимівці Мелітопольського району. Через цей міст окупанти постачали зброю та паливо з Криму», – розповів Сергій Братчук.

Сили спецоперацій — окремий рід сил Збройних сил України, до складу якого входять частини спеціального призначення і підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій, що комплектуються спеціально навченими фахівцями, які мають спеціальні можливості у сферах розвідки, прямих акцій та військової підтримки для виконання складних, небезпечних, інколи політично чутливих операцій, що проводить командування ССО.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter