Індія відмовилася прийняти літак для доставки допомоги біженцям з України


Індія відмовилася прийняти літак для доставки допомоги біженцям з України

Вантажний літак з Японії мав забрати вантаж, який зберігався на складах ООН в Індії

Індія відмовила в дозволі на посадку на своїй території літака з Японії, призначеного для доставки гуманітарної допомоги біженцям з України. Про це повідомила керівниця правлячої Ліберально-демократичної партії Японії Санае Такаїчі, передає «Укрінформ».

Допомогу затвердило Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Вантажний літак Повітряних сил самооборони Японії мав забрати вантаж, який зберігався на складах ООН в Індії та Обʼєднаних Арабських Еміратах, та доставити їх у Польшу і Румунію. Звідти гуманітарку мали направити українцям.

Однак Індія спершу дозволила літаку сісти, але в середу раптово передумала. Зазначається, що Японія буде і надалі намагатися направити літак для допомоги українським переселенцям.

Нагадаємо, що Росія – провідний постачальник озброєнь для Індії, вона забезпечує майже 60% потреб оборонної промисловості Індії. Тісні відносини між країнами зберігаються з часів Радянського Союзу.

Зараз Індія виступає з «нейтральною позицією» щодо розвʼязаної в Україні війни. Водночас індійський премʼєр розповів президенту США Байдену, що запропонував провести прямі переговори між президентом України Володимиром Зеленським та президентом Росії Володимиром Путіним.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter