Національне антикорупційне бюро тимчасово очолив Гізо Углава

Гізо Углава дотепер був першим заступником директора НАБУ

Перший заступник директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Гізо Углава приступив до виконання повноважень директора цього відомства. Це сталося у зв’язку з тим, що повноваження директора НАБУ Артема Ситника закінчилися, у зв’язку з чим його звільнили.

«З 17 квітня 2022 року, у зв’язку із припиненням повноважень Директора НАБУ Артема Ситника, їх тимчасово виконуватиме його перший заступник Гізо Углава», – йдеться в повідомленні НАБУ, опублікованому в понеділок, 18 квітня.

12 квітня директора НАБУ Артема Ситника було звільнено через те, що строк дії його повноважень завершився. Він обіймав посаду директора НАБУ з 16 квітня 2015 року. Відповідно до закону про НАБУ, у разі припинення повноважень або звільнення директора усі його повноваження виконує перший заступник до дня призначення нового керівника.

Хто такий Гізо Углава

Гізо Углава народився 18 листопада 1975 року в м. Кутаїсі, Грузія. З 2015 року він є громадянином України. Углава – один із ідеологів ідеї створення НАБУ. У квітні 2015 року він був призначений на посаду першого заступника директора.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter