Працівника СБУ та поліцейського з Прикарпаття затримали на хабарі $10 тис.

Праоохоронці також мали посприяти у підкиданні наркотиків іншій людині

Старшого оперуповноваженого управління СБУ в Івано-Франківській області та посадовця слідчого відділу місцевого управління Нацполіції затримали на хабарі у 10 тис. доларів. Встановлено, що правоохоронці вимагали гроші у фігуранта справи про незаконний продаж наркотиків. Йшлося про вплив на суддів та зміну підслідності кримінального провадження. Обох правоохоронців затримали при одержанні частини хабара.

Як у суботу, 16 квітня, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, старший оперуповноважений управління СБУ в Івано-Франківській області та один із посадовців місцевого слідчого відділу ГУНП вимагали та одержали хабар за здійснення впливу на суддів при обранні запобіжного заходу та можливу зміну підслідності у кримінальних провадженнях за фактами незаконного зберігання та збуту наркотиків.

«За зміну запобіжного заходу правоохоронці вимагали 9 тис. доларів США і ще 15 тис. доларів США за можливу зміну підслідності. Крім того, з’ясувалося, що для реалізації злочинного плану, підозрюваний мав підкинути своєму спільнику в заздалегідь визначене цими правоохоронцями місце психотропну речовину, що потягло б за собою подальше незаконне притягнення іншої особи до кримінальної відповідальності», — йдеться у повідомленні прокуратури.

Працівника СБУ та поліцейського затримали при одержанні чергової частини коштів — 10 тис. доларів США. Наразі вирішується питання про повідомлення особам про підозру та обрання запобіжних заходів. Досудове розслідування триває, перевіряється можлива причетність викритих правоохоронців до вчинення інших злочинів.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter