Солений огірок на меду, з м’ятою та спеціями: рецепт солодкого десерту

Варення з огірків – на меду рецепт десерту з м’ятою

Варення – це смак не тільки зовсім доброго дитинства, а й краще доповнення до дорослого столу. Варення з огірків на меду – це дуже неординарний рецепт, але смак цього десерту здивує навіть найвибагливіших гурманів. Огірочки – це малятка сонцезахисниці, а м’ята – це бадьорість, яка підкреслить їхню свіжість і неповторність.

Це варення складається з головоньок огірків, багато цукуру і трішкі екстравагантних квітів м’яти. Для приготування цієї ласощі беруться корнішоні, які знаходяться на рослині не більше ніж кілька годин. Також потрібні лимони, цедра яких додасть приємної кислинки варенню. Всі ці компоненти змішуються разом у каструлю і піддаються терплячому варінню протягом декількох годин.

Метод приготування такого варення з огірків на меду з м’ятою є досить простим. Спочатку очищаються огірочки від шкурки і насінням. Потім вони кипятиться в каструлю разом з цукром та кількома лимонами. Після цього додається м’ята та квіти, які прикрашають цікавість цукрового розсолу. Знову вариться ця суміш ще кілька годин, щоб десерт отримав насичений смак і м’якуш огірка став ніжним.

«Пан» огірок

«Пан» огірок

«Пан» огірок – це десерт, який вариться з огірків на меду з додаванням свіжої м’яти. Рецепт цього ласощі складається з кількох простих кроків.

  • Спочатку потрібно підготувати огірки: вони змиваються, знімаються шкірки, а потім нарізаються на тонкі кружечки.
  • Після цього беруться лимони, з яких беруться тільки цедра та сік. Лимони зовсім заливаються кипятком, потім обтираються, і знову заливаються кипятком, цю операцію повторюють кілька разів. Запашок до варіння беруть, також, від огірків, що варяться в каструлю огірочкового розсолу.
  • Тепер, коли огірочки готові, заливаємо їх медом, додаємо цедру та сік лимонів, а також м’яту. Цукор додається на смак – краще змалку, щоб можна було доливати, якщо огірки будуть забагато гіркими.
  • Каструлю ставимо на вогонь і готуємо варіння протягом години. В цей час огірки повинні стати м’якими та пропитатися медом і м’ятою.

Це десерт ідеально підходить до чаю або кави, також його можна використовувати для приготування тортів та пирогів. Спробуйте приготувати це варіння з огірків на меду з м’ятою і насолоджуйтесь його неповторним смаком!

Варення з огірків

Варення з огірків

Одним з цікавих рецептів десерту з м’ятою є варення з огірків. Таке варення готують зі свіжих огірочків, збережених іменинних корнішонів або огірків. Тільки овочі беруться з головками, які не змочено, із скоринкою.

Варення з огірків на меду готується за спеціальним рецептом. Спочатку огірки помірно нарізаються сітками, приблизно на 0,5-1 см. Потім розсіл разом з ядром відкладається, також беруться цедра. Цукор, мед і лимон сок не зовсім довго мішати в каструлю, знову заливаємо огірки з сіллю, цукровою насипкою і при необхідності помішують.

Потім кладуться на посуду з варенням огірків з додаванням м’яти чайних ложок. М’яту варять вариться протягом 5 хвилин. Після цього огірки переміщуються у низьке вмістивість і варять у воді протягом 35 годин. Цукор потрібно діставати, як у вас буде потреба, тому що варення додається у процесі приготування огірок, якщо они перестала кипиться.

Готове варення служиться на столі, предварительно огірки ріжуть на смак, також додаючи зрізи кілька квітів м’яти. Це особливе варення не довго вариться, тому що не всі вміщенності годин. Заварювання складається з таких інгредієнтів: огірки – кілька штук, столова ложка меду і грам десять цукру. Для приготування десерту краще використовувати свіжу мяту з подвійним виглядом. Це дає страві особливий смак і аромат.

Рецепт варення з старих жовтих огірків

Рецепт варення з старих жовтих огірків

Варення зі старих жовтих огірків – це прекрасний спосіб використати овочі, які вже не підходять для свіжого вживання. Вони можуть бути трохи м’якими або почати втрачати свою свіжість, але для варення це зовсім не проблема. Цього рецепту складається огірок, цукор, мед, цедра лимона та свіжа м’ята.

Перш за все, огірки потрібно розрізати на кружечки, а потім забираємо насіння. Тому огірочки не повинні бути зовсім м’якими. Залливати їх цукровим сиропом, зробленим з цукрового піску. Одночасно робимо сироп з меду з розсолу корнішонів. Потім знову варимо сироп, але вже без огірків.

Огірочки варимо в сиропі з свіжої м’яти та цедри лимону. Цей склад внесе варіння відтінок цитрусової свіжості та приємний аромат м’яти. М’ята додасть особливий смак і аромат цьому варінню. Крім того, вона має багато корисних властивостей. Потім додаємо кружечки огірків у цукрово-медову суміш. Цього готуємо протягом 20-30 хвилин, поки огірочки стануть м’якими, а суміш стане густою.

Коли страва вже готова, її можна перелити в стерилізовані банки та закрутити кришками. Таке варіння можна зберігати відносно довго – до 1-2 років. Тому, якщо у вас є старі жовті огірки, не викидайте їх, використовуйте для приготування цих ласощів з м’ятою. Варіння зі старих жовтих огірків з додаванням меду та м’яти – кращий варіант, якщо ви бажаєте приготувати оригінальну страву зі старих огірків.

Варення з огірків з додаванням м’яти

Варення з огірків з додаванням м’яти

Десерт з огірків з м’ятою – це оригінальна страва, яка може здивувати і вражати своїм незвичайним смаком. Для приготування цього десерту беруться свіжі огірочки, які ми нарізаємо на тонкі шматочки.

Огірочки варимо в каструлю з додаванням цедри лимона та м’яти. Вони прикрашають цей десерт і додають йому особливий смак і аромат.

Для приготування варіння беруться огірки, лимони та м’ята. Огірки ми нарізаємо на шматочки і відокремлюємо від їх м’якушу насіння. Тільки м’якоть огірка підходить для такого варіння.

Лимони теж нарізаємо на тонкі кружечки і зовсім незначно збираємо з них нарізану цедру. В нашому варінні ми будемо використовувати саме цедру лимона, тому потім лимони можна використати для інших страв.

Огірочки разом з цедрою лимону та м’ятою варимо у каструлі з цукровим розсолом. Для цього у каструлю додаємо цукор та воду і заливаємо цим розсолом наші огірки. Все це ми залишаємо на кілька годин, щоб огірочки наситилися смаком м’яти та лимону.

Після того, як огірочки наситяться солодким смаком рецепту, ми знову ставимо каструлю на вогонь і варимо їх до готовності. Коли варіння стане густим і огірочки втратять свою жорсткість, значить вони готові.

Варення з огірків із м’ятою має неповторний смак, аромат і текстуру. За допомогою цього рецепту можна приготувати оригінальні ласощі, які точно підкорять всіх гостей.

Не забувайте додавати цукор у розсол, адже саме він надасть варенню солодкий смак, який так гармонійно поєднається з освіжаючою м’ятою. Тож не сумнівайтеся і спробуйте приготувати це незвичайне десертне варення!