Понад 700 українських військових перебувають у російському полоні

Також у полоні перебувають понад тисяча цивільних людей

У російському полоні наразі перебуває близько 700 українських військових та понад тисячу цивільних. Про це в ефірі телемарафону повідомила віце-прем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, повідомляє «Укрінформ».

«Більше тисячі цивільних в полоні у росіян, понад п’ятсот – це жінки. Ми не будемо обмінювати військових на цивільних, адже це заборонено Женевською конвенцією. Ми вимагаємо відпустити без жодних умов наших цивільних людей. Стосовно кількості полонених у нас приблизний паритет: у нас близько 700 їхніх військовополонених і у них близько 700 наших військових», – зазначила Верещук.

Вона додала, що росіяни повністю не дотримуються Женевської конвенції про поводження з полоненими. Головна мета українців в полоні – вижити.

Крім того, за словами Верещук, росіяни обмінюють полонених вибірково і не звертають увагу на подані українською стороною списки.

Нагадаємо, черговий обмін полоненими між Україною та Росією відбувся 14 квітня. Загалом додому повернулися 30 українців.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter