Одеська митниця «вдягнула» місцеві сили ТрО у костюми Brioni та Versace, – Бутусов

Згідно з документами загальна вартість переданого теробороні одягу становить понад 1,1 млн грн

Служба безпеки України перевіряє дії керівника Одеської митниці Віталія Заколодяжного, який без митного оформлення передав на потреби 122-ї одеської бригади територіальної оборони велику партію брендового одягу та взуття відомих світових марок. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

«Вражаюча кримінальна справа розслідується Службою безпеки в Одесі. Перевіряються дії керівника Одеської митниці Заколодяжного, який згідно з постановою Кабміну «Про передачу майна Збройним силам» передав без митного оформлення на потреби 122-ї одеської бригади Територіальної оборони, військова частина А 7051, велику партію брендового одягу та взуття відомих світових марок», – вказав він та оприлюднив відповідні документи.

Згідно з документами загальна вартість переданого теробороні одягу складає 1 млн 124 тис. 253 грн. При цьому сам одяг недорогий: футболки коштують по 54 грн, ремені – по 14 грн.

Бутусов ставить під сумнів потребу вдягати захисників Одеси в брендові речі. Водночас він допускає, що під виглядом брендового одягу в Україну завезли підробку. Або ж справжню продукцію престижних марок ввезли за заниженою ціною.

Журналіст також звернувся до бійців 122-ї бригади з проханням відгукнутись, хто фактично отримав щось із брендових речей та носить їх.

Нагадаємо, що раніше товари для ЗСУ та тероборони звільнили від ввізного мита та ПДВ.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter