Українські військові ліквідували російського генерала Андрєя Мордвічєва

Командувач 8-ї армії окупантів генерал-лейтенант Мордвічєв ліквідований в Чорнобаївці

У п’ятницю, 18 березня, військові ЗСУ ліквідували російського генерал-лейтенанта Андрєя Мордвічєва (Андрей Мордвичев). Про це повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

За попередньою інформацією командувача 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ ліквідували на Херсонщині. Генерал-лейтенант загинув внаслідок удару української авіації по аеродрому в Чорнобаївці, де був командний пункт росіян.

Олексій Арестович не назвав прізвища генерала, однак з відкритих джерел відомо, що 8-ю загальновійськовою армією командував генерал-лейтенант Андрєй Мордвічєв.

Штаб Південного військового округу ЗС РФ розташований у Ростові-на-Дону та відповідає за напрямок ОРДЛО та півдня України, в тому числі за командування та координацію дій так званих «армійських корпусів Л/ДНР». 46-річний генерал Мордвічєв займався безпосередньо «донбаським напрямком» і підпорядковувався напряму вищому керівництву Міноборони РФ. У грудні 2021 року президент Росії Володимир Путін присвоїв Мордвічєву звання генерал-лейтенанта.

Це вже п’ятий генерал армії РФ, який загинув на території України. Раніше українські бійці ліквідували генерал-майора ВДВ Росії Андрєя Суховєцкого, генерал-майора Віталія Герасімова, Андрєя Колєснікова та командира 150-ї мотострілецької дивізії генерал-майора Олєга Мітяєва.

За даними Генштабу ЗСУ, за час повномасштабної війни українські військові знищили понад 14 тис. особового складу армії РФ.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter