Більшість затриманих російських диверсантів виявилися громадянами України

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський порадив, як виявити ймовірних диверсантів

Більшість затриманих диверсантів, які працювали на Росію, виявилися громадянами України, повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

«Більшість є громадянами України, які отримували посвідки на проживання та громадянство, приїжджаючи з інших країн, або виїхавши з раніше окупованих територій. Або навіть ті, хто перебував тут і протягом певного часу якимось чином перетинав кордон з РФ, там був завербований і потім виконував певні завдання», – сказав він в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» у п’ятницю, 18 березня, повідомила «Українська правда».

Міністр порадив громадянам звертати увагу на нетипову поведінку людей на вулицях та з їхнього оточення. Він наголосив, що варто пильнувати за незнайомими людьми, які мають зброю, але не є бійцями Збройних сил України чи територіальної оборони. Також він порадив зважати на раптове повернення деяких сусідів з-за кордону. За словами Монастирського, особливо варто пильнувати в районах довкола військових об’єктів та аеропортів.

У разі виявлення підозрілих осіб, варто телефонувати на 102 або на гарячу лінію Служби безпеки України. Далі правоохоронці з’ясовуватимуть, чи є людина диверсантом, що працює на ворога.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter