Міжнародна компанія Nestle відмовилась вийти з російського ринку

Швейцарська компанія Nestle – одна з найбільших харчових компаній світу

Найбільша у світні компанія-виробник харчових продуктів Nestle не буде виходити з російського ринку, адже вважаю роботу там етичною, попри збройну агресію Росії в Україні. Про це 17 березня повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль після розмови з виконавчим директором компанії Марком Шнайдером.

Як повідомив Денис Шмигаль, швейцарська компанія Nestle не вважає неетичною роботу в Росії і продовжує там діяльність.

«На жаль, не знайшов порозуміння. Робочі місця та податки сплачені у бюджет країни-терориста – це фінансування вбивств беззахисних дітей та жінок. Сподіваюсь, Nestle змінить своє рішення», – написав Денис Шмигаль у Twitter.

Раніше компанія Nestle зупинила імпорт та експорт продуктів не першої необхідності до та з Росії, а також зупинила капітальні інвестиції до країни-агресора.

Швейцарська компанія Nestle – одна з найбільших харчових компаній, яка залишається працювати в Росії попри війну. За інформацією «Економічної правди», у 2020 році компанія сплатила в бюджет РФ 502 млн доларів США.

Корпорації Nestle належить низка відомих брендів. зокрема Nescafe, Nesquik, Kit Kat, Purina, Nuts, Fitness та львівська кондитерська фабрика «Світоч».

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter