Ужгородська міськрада спростувала фейк про тисячі сиріт-біженців

Наразі в Ужгороді перебуває не більше 40 дітей-сиріт

У популярних ужгородських пабліках у соцмережах, а також на багатьох персональних сторінках користувачів у Facebook протягом кількох днів оприлюднювалася інформація про приїзд тисяч дітей-сиріт із числа переселенців до Ужгорода. Прес-служба Ужгородської міськради у четвер, 3 березня, повідомила, що інформація про кількість дітей-сиріт не відповідає дійсності: їх приїхало десятки, а не тисячі. Наразі – близько 40 дітей.

Як уточнюють у прес-службі Ужгородської міської ради, інформація про тисячі дітей-переселенців, які перебувають під опікою і прибули в Ужгород – неправдива: «У середу, 2 березня, до Ужгорода потягом приїхали близько 30 дітей, які знаходяться під опікою, сьогодні вони вже виїхали в Італію Також приїхали 7 вихованців дитячого будинку, вони мають виїхати за кордон сьогодні», – повідомили у міській раді.

Також у мерії додають, що усі діти, які прибувають до Ужгорода разом із батьками, без законних представників чи з ними, отримують необхідну допомогу: їх зустрічають на вокзалі, поселяють, забезпечують харчуванням тощо.

«Діти-сироти та діти під опікою здебільшого зупиняються в Ужгороді на 1-2 дні, а далі – їдуть за кордон. До пунктів пропуску міська рада організувала підвезення. Дітей-переселенців приймають усі країни, представники благодійних фондів чекають на них одразу біля кордону», – додають у міській раді.

За даними Ужгородської міськради, за кордоном для дітей-сиріт із числа біженців також забезпечують усім необхідним: житлом, харчуванням, речами першої необхідності.

Хроніки вторгнення Росії. День восьмий – у прямій трансляції ZAXID.NET

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter