МОЗ назвало регіони з найнижчим рівнем вакцинації від коронавірусу

Список регіонів з найнижчим рівнем вакцинації від коронавірусу очолюють п’ять західних областей України. Про це під час брифінгу 21 лютого повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Він нагадав, що наразі в Україні принаймні однією дозою від ковіду щеплено 50,5% населення. Попри це, частина регіонів значно відстають у темпах вакцинації.

Зокрема, до п’ятірки областей, де зробили найменшу кількість щеплень, увійшли такі області:

  • Івано-Франківська;
  • Чернівецька;
  • Волинська;
  • Рівненська;
  • Закарпатська.

Водночас очільник МОЗ зауважив, що за останні сім днів у Рівненській та Чернівецькій областях темпи вакцинації зросли і ці регіони опинилися в лідерах за кількістю зроблених щеплень із розрахунку на 100 тис. населення. Найбільше ж вакцинацій проти коронавірусу минулого тижня (14-20 лютого) провели у Харківській області.

Вакцинація від коронавірусу в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Для щеплень доступні вакцини AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer та Moderna. Незалежно від вакцини, робити щеплення потрібно двічі. Також є можливість зробити третю бустерну дозу.

Станом на 21 лютого в Україні від коронавірусу зробили 30 802 360 щеплень першою та другою дозою вакцини. Обидві дози отримали 15 121 999 людей.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter