Нелегальний перевізник видавав пасажирів маршрутки за своїх родичів на Закарпатті

Мешканець Закарпаття отримав 34 тис. грн штрафу за роботу без відповідної ліцензії. Відомо, що водій перевозив шістьох пасажирів за маршрутом Нижня Апша – Ужгород, його зупинили правоохоронці під час рейду. У суді закарпатець пояснив, що віз своїх родичів до лікарні, однак ніяких доказів надати не зміг.

Як зазначається у постанові Мукачівського міськрайонного суду, у листопаді 2021 року Іван Клепар за кермом мікроавтобуса Mercedes-Benz надавав послуги з перевезення пасажирів у кількості 6 осіб за маршрутом Нижня Апша – Ужгород без одержання ліцензії, яка передбачена законодавством. За кілька місяці до цього суд уже штрафував водія за подібне порушення: тоді закарпатця зобов’язали сплатити 17 тис. грн штрафу

Під час суду Іван Клепар свою вину не визнав і пояснив, що безплатно перевозив своїх родичів в Ужгород у лікарню. Однак, закарпатець не надав суду доказів про те, що пасажири були його родичами. Суддя Мукачівського міськрайонного суду Наталія Морозова врахувала протоколи, складені відносно водія, фотографії мікроатобуса та пасажирів у ньому, а також попередні порушення закарпатця, якого вже штрафували за цією ж статтею.

Відтак, суддя визнала водія винним за ч. 2 ст. 164 КУпАП та зобов’язала сплатити штраф у розмірі 34 тис. грн. У постанові суду також уточнюється, що у разі несплати цієї суми протягом 15 днів, обвинувачений буде змушений сплатити подвійний штраф – 68 тис. грн. Крім того, водій повинен відшкодувати судовий збір у сумі 454 грн. Зазначається, що водій має право на оскарження постанови протягом 10 днів.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter