Ще два літаки з американською зброєю приземлилися у Києві

В Україну зранку 13 лютого прибули ще два літаки із американським озброєнням. Сполучені Штати Америки передали укрїнцям боєприпаси та постріли для гранатометів.

Ця поставка – частина допомоги на 200 млн доларів для посилення оборони країни, повідомляє посольство США в Україні. Загалом до України вже прилетіли 17 літаків із американським озброєнням, загальна вага якого становить понад 1300 тонн.

Варто зазначити, що 13 лютого Литва також прислала до Києва літак із американськими переносними зенітно-ракетними комплексами Stinger та комплектами литовських бронежилетів. Раніше США дозволили країнам Балтії відправити в Україну зброю американського виробництва.

Військова допомога Україні

На тлі зростання загрози нового російського вторгнення США доставили в Україну вже 1300 тонн зброї та боєприпасів, зокрема гранатомети SMAW-D і протитанкові комплекси Javelin. Раніше 2000 одиниць протитанкової зброї NLAW прибули з Великої Британії. Крім цього, Канада нещодавно відправила літак із бронежилетами та засобами ведення спостереження та розвідки.

Раніше Естонія передала Україні третину протитанкових ракетних комплексів Javelin, які є на її озброєнні, та мобільний військовий госпіталь. Своєю чергою, Польща заявила, що готова передати Україні боєприпаси, дрони та ПЗРК Grom своєї розробки, а Чехія – боєприпаси калібру 152 мм для важкої артилерії. Поставки зброї не виключають Нідерланди і Данія.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter