Військові ООС спростували фейки про обстріли у напрямку Донецька

У штабі ООС заявили, що «інформація» російських ЗМІ про нібито обстріл Донецька не відповідає дійсності. Про це йдеться у заяві командування операції Об’єднаних сил.

«У зв’язку з тим, що на деяких інформаційних ресурсах з’явилася інформація про вибухи на непідконтрольній Україні території, повідомляємо, що Збройні Сили України дотримуються режиму припинення вогню, не планували і не здійснювали жодних обстрілів, у тому числі у напрямку Донецька. Спостерігачі ОБСЄ також підтверджують, що жодних обстрілів зі сторони Збройних Сил України не фіксували», – йдеться у повідомленні.

Також у штабі ООС зазначили, що артилерійські підрозділи зі складу Об’єднаних сил знаходяться в районах відведення.

Зазначимо, що вдень 12 лютого російські ЗМІ написали, що в Донецьку нібито стався сильний вибух. Російські пропагандисти одразу звинуватили ЗСУ в обстрілі міста.

Як інформував ZAXID.NET, раніше іноземні ЗМІ повідомляли, що для виправдання імовірного нового повномасштабного вторгнення в Україну Росія планує створити фейкове відео, на якому має повідомлятись про численні жертви серед населення через використання Україною безпілотників Bayraktar.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter