Студенти Києво-Могилянської академії пікетують уряд з вимогою відставки Шкарлета

Кілька сотень студентів пікетують будівлю уряду

Біля будівлі Кабінету міністрів у п’ятницю, 4 лютого, відбувається пікет, який організувало студентське самоврядування Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА), з вимогами відставки міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

За інформацією агенції «Інтерфакс-Україна», пікет проходить під назвою «Міністр тимчасовий, Могилянка – вічна!». У мітингу також беруть участь студенти з інших університетів. Зокрема, як повідомляє LB.ua, до акції долучилися студенти Київського політехнічного інстетуту.

Біля Будівлі уряду зібралися майже 500 осіб і люди продовжують прибувати, в руках вони тримають плакати з написами: «#SaveMohylyanka», «Навіщо мені система, яка працює проти мене», «КМАрафон з відставки Шкарлета», «МОН, згадай закон», «Освітою не торгують», «Скасуй міністра, а не вибори», «Свободу вибору».

На акції також присутні голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Сергій Квіт, якого обрали президентом «Могилянки», а також народна депутатка з фракції «Голос» Інна Совсун.

Основними вимогами протестувальників є:

  • відставка міністра освіти і науки Сергія Шкарлета;
  • підписання контракту з обраним президентом університету Сергієм Квітом;
  • автономія українських університетів.

Нагадаємо, студенти «Могилянки» оголосили страйк 3 лютого, після того, як Міністерство освіти не визнало вибори президента НаУКМА, на яких більшість голосів отримав Сергій Квіт, і підписало наказ про повторні вибори, які мали відбутися 27 квітня. Після оголошення страйку МОН скасувало наказ про перевибори президента НауКМА.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter