Мешканець Закарпаття отримав 14 років тюрми за вбивство дівчини на побаченні

Вбивство сталося у січні 2018 року на річці Тересва

Мешканця Закарпаття засудили до 14 років ув’язнення за вбивство 21-річної дівчини після невдалого побачення. Інцидент стався ще у січні 2018 року, коли тоді ще 32-річний чоловік запросив знайому прогулятися до річки після дискотеки. Між ними виникла сварка, бо дівчина не погодилась зустрічатися. Після цього чоловік накинувся на потерпілу, задушив, зняв прикраси, забрав телефон і залишив тіло у воді.

Про вирок 36-річному мешканцю села Калини Тячівського району у четвер, 9 червня, повідомила прес-служба Закарпатської обласної прокуратури. За даними слідства, вбивство сталося у селищі Дубове у ніч на 15 січня 2018 року на дамбі біля річки Тересви. Тіло дівчини виявив мешканець Дубового, який викликав поліцію. Правоохоронці встановили, що загиблою є 21-річна місцева мешканка. Причиною смерті судово-медичні експерти назвали насильницьке утоплення.

За даними правоохоронців, перед інцидентом потерпіла в інтернеті познайомилася з 32-річним чоловіком із села Калини. Під час листування вони почали планувати зустріч. Увечері 14 січня чоловік приїхав у Дубове, дочекався, поки знайома вийде з місцевої дискотеки, і запропонував прогулятися до річки. Там чоловік розповів потерпілій, що має стосунки зі співмешканкою, але готовий розлучитися і почати зустрічатися з нею. Дівчина йому відмовила, після цього між ними виникла сварка.

«Чоловік схопив дівчину за шию і почав душити, що і призвело до її смерті. Потім закарпатець забрав з кишені її куртки мобільний телефон, зняв ювелірні вироби та пішов із місця події, а тіло дівчини залишив у воді», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Суд визнав 36-річного мешканця села Калини за ч. 1 ст. 115 та ч. 1 ст. 185 ККУ (вбивство і крадіжка) та призначив йому 14 років позбавлення волі. Крім того, чоловіка зобов’язали виплатити родині загиблої 700 тис. грн моральної шкоди. Обвинувачений має право на оскарження вироку.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter