Британія та Франція спільно навчатимуть українських морпіхів

Еммануель Макрон та Ріші Сунак

Франція та Велика Британія домовилися, що спільно навчатимуть українських морських піхотинців під час війни в Україні. Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак передає Sky News.

«Ми домовилися про навчання українських морських піхотинців, що допоможе дати Україні вирішальну перевагу на полі бою і допоможе Україні виграти цю війну», – зазначив Сунак під час прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макроном в Парижі.

Також на прес-конференції Сунак висловив упевненість, що війна в Україні закінчиться за столом перемовин, але зараз для цього ще не час. Спершу треба забезпечити нашій державі перевагу на полі бою.

Водночас Еммануель Макрон заявив, що Париж і Лондон роблять усе можливе, аби повномасштабна війна в Україні не поширилась на інші частини світу.

Водночас Макрон і Сунак планують 10 березня підписати угоду про співпрацю двох країн у розробці високоточної ударної зброї для боротьби з російською агресією.

За словами Сунака, нині Захід зіткнувся з безпрецедентними погрозами, через що в нього і президента Франції є бажання зміцнити НАТО, щоб Альянс міг прийняти «виклики майбутнього».

ЗМІ додає, що під час переговорів сторонами планується визнати Росію найбільшою загрозою для європейської та глобальної безпеки.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter