Зеленський прокоментував виселення УПЦ МП з Києво-Печерської лаври

Україна не допустить, щоб у Росії залишилась можливість маніпулювати духовністю і руйнувати наші лаври, заявив у вечірньому відеозверненні в неділю, 12 березня, президент України Володимир Зеленський. Таким чином він прокоментував розірвання договору, за яким Українська православна церква Московського патріархату орендує приміщення Києво-Печерської лаври.

«Є цього тижня рух і на зміцнення нашої духовної незалежності. Суспільство це бачить. І я бачу схвалення українцями цих наших кроків – цілком законних. І ми продовжимо цей наш рух. Ми не допустимо, щоб у держави-терориста залишилась хоча б якась можливість маніпулювати духовністю нашого народу, руйнувати українські святині – наші лаври – або красти з них будь-які цінності», – сказав він.

Нагадаємо, 10 березня Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» оголосив про розірвання договору оренди з Українською православною церквою Московського патріархату. Церковники вважають такі дії «забаганками чиновників Мінкульту» і кажуть, що будуть відстоювати своє право на користування лаврою.

У Києво-Печерській лаврі заявили, що УПЦ МП має покинути всі її приміщення до 29 березня.

Аудитори вже виявили на території Лаври 36 незаконних новобудов.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter