Кабмін назвав кількість заброньованих військовозобов’язаних працівників по галузях

Уряд шукав баланс між потребою захистити країну та бажанням втримати економіку

Близько 528 тис. працівників українських компаній заброньовано від мобілізації до Збройних Сил. Про це йдеться у відповіді Кабміну на запит Forbes.

Як пишуть журналісти, близько 528 тис. осіб мають відстрочку від призову. З них 2176 осіб заброньовані за новим порядком, який уряд ухвалив 27 січня цього року.

Найбільше заброньованих в енергетичній галузі – 163 тис. осіб. Агропромисловий сектор (63 тис. осіб), а ІТ-спеціалісти (11 тис. осіб).

З початку війни Мінекономіки прийняло 3510 наказів про бронювання військовозобов’язаних (із них 2661 чинний).


Розробляючи документ, уряд шукав баланс між потребою захистити країну та бажанням втримати економіку, розповідав премʼєр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, документ вийшов збалансований та враховує побажання обох сторін. Наприклад, якщо раніше на підприємстві можна було забронювати 40% від штату, то зараз – до 50% від військовозобов’язаних працівників.

Станом на жовтень 2022-го Мінекономіки забронювало від мобілізації близько 700 тис. осіб. 27 січня Кабінет міністрів затвердив нові правила бронювання працівників від мобілізації. Забронювати співробітників можуть компанії, які відповідають трьом із семи критеріїв.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter