Поліція відкрила справу проти мешканця Прикарпаття, який повісив свою собаку

За скоєне чоловікові загрожує до трьох років обмеження волі

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з твариною у селі Воскресинці поблизу Коломиї. 61-річний місцевий мешканець на очах у дітей повісив на мотузці свою собаку, потім закопав тварину на городі. Причиною такої поведінки чоловіка стало нібито те, що селяни скаржилися власнику на собаку. Наразі за скоєне мешканцю Прикарпаття загрожує до трьох років обмеження волі.

Фото жорстокого поводження з твариною оприлюднили мешканці села Воскресинці у Facebook. На інцидент відреагувала місцева влада та поліція. «Факт підтвердився, тому староста вже звернувся у правоохоронні органи. Якщо ви стаєте свідками жорстокого поводження з тваринами, просимо вас одразу повідомляти у поліцію», – зазначили у прес-службі Коломийської міськради. Для з’ясування усіх обставин жорстокого інциденту на події виїхала поліція.

«До поліцейських звернулась місцева мешканка. Жінка розповіла, що на території господарства сусід повісив на мотузці собаку. Опісля тварину закопав на земельній ділянці. Правопорушником виявився 61-річний місцевий мешканець. Труп собаки направлено на проведення експертизи», – йдеться у повідомленні.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 ККУ (жорстоке поводження з тваринами). Санкція статті передбачає арешт на строк до шести місяців або обмеження волі до трьох років. Досудове розслідування триває.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter