До Юпітера запустили ракету, яку прикрасив малюнок 8-річної українки

Автоматична міжпланетна станція Juice долетить до Юпітеру до 2031 року

Європейське космічне агентство (ESA) запустило свою першу спеціальну місію Juice до Юпітеру 14 квітня. Ракету-носій прикрашає малюк 8-річної Ярини Закалюжної з Житомира. Про це з посиланням на ESA повідомляє «Бабель».

Місію Juice запустили з європейського космодрому в Французькій Гвіані, використовуючи французьку ракету-носій Ariane. Автоматична міжпланетна станція Juice долетить до Юпітеру до 2031 року. Спочатку вона пролетить Венеру, повернеться до Землі, пролетить Марс, у рамках виконання гравітаційного маневру знову повернеться до Землі, а після цього вирушить до Юпітеру.

На корпус ракети нанесений малюнок 8-річної житомирянки Ярини Закалюжної. У 2021 році він переміг у міжнародному конкурсі Європейського космічного агентства. Тоді змагалися понад 2600 дітей з 63 країн світу.

Також її малюнок ESA поставило на заставку у своєму Twitter-акаунті.

«У своїй переможній роботі Ярина намалювала планету Земля, яка передає Юпітеру корабель, що буде її вивчати, а супутники із захопленням спостерігають політ. Наразі одна із мрій дівчинки – дочекатися завершення польоту, який триватиме до 2031 року та очікувати прибуття на Землю, з нагоди свого 18-го дня народження», – коментують подію у Житомирській ОВА.

Juice вивчатиме три з чотирьох найбільших супутників Юпітеру: Європу, Каллісто та Ганімеда.

Останній користуватиметься посиленою увагою, бо він єдиний, хто генерує власне магнітне поле. До того ж Ганімед вкритий льодом, а за розміром він більший за Меркурій та Плутон. Деякі вчені вважають, що під льодом може ховатися океан солоної води. Саме цю гіпотезу перевірить станція Juice.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter