Поліція затримала подружжя за обман і обкрадання пенсіонерів у Франківську

Обоє підозрюваних перебувають у слідчому ізоляторі

Івано-франківська поліція затримала подружжя шахраїв, яких підозрюють у систематичних крадіжках. Відомо, що 30-річний чоловік та 42-річна жінка нещодавно приїхали у Франківськ і протягом місяця вчиняли крадіжки із будинків пенсіонерів. Під час обшуків у готелі, де проживало подружжя, поліцейські вилучили готівку, викрадені телефони та картки. Обоє підозрюваних наразі перебувають у СІЗО, поліція перевіряє їх причетність до інших злочинів.

Як у вівторок, 18 квітня, повідомила прес-служба поліції Івано-Франківської області, аферисти на вулиці пропонували літнім людям допомогти – піднести додому сумку. А вже біля будинків потерпілих зловмисники під різними приводами просились в оселю, звідки викрадали майно потерпілих, а саме телефони, банківські карти, ювелірні вироби тощо.

«До складу групи входили чоловік та жінка, уродженці Івано-Франківська та Республіки Молдови, віком 30 та 42 років. Чоловік раніше був судимий за вчинення інших злочинів. Окрім того, фігурант має непогашену судимість за наркозлочини», – йдеться у повідомленні.

За даними поліції, майже в усіх випадках потерпілі – пенсіонери. В готельному номері, де подружжя проживало декілька днів, оперативники виявили грошові кошти, викрадений мобільний телефон та інші речові докази.

Обом затриманим повідомлено про підозру за ч. 4. ст. 185 (крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану), ч. 2 ст. 190 (шахрайство), ч. 1, 3 ст. 357 (вимагання, викрадення та привласнення офіційного документа, з корисливих мотивів, організованою групою) та ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних систем) ККУ. Наразі обоє затриманих перебувають під вартою. Поліцейські перевіряють їх на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території Прикарпаття.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter