Миколаївський таксист навів російську ракету на житлову багатоповерхівку

Затриманий інформатор росіян отримував за кожне виконане завдання до 5 тис. грн

Служба безпеки України затримала таксиста, який у жовтні минулого року навів російську ракету на багатоповерхівку в Миколаєві, внаслідок чого загинули восьмеро людей.

За інформацією СБУ, росіяни залучили його до співпраці в серпні минулого року. На нього звернули увагу через прокремлівську активність в одному з Telegram-каналів.

«Підробляючи таксистом, він об’їжджав територію обласного центру і фіксував місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону. Також зловмисник намагався входити в довіру до своїх пасажирів і розпитував у них інформацію про можливі пересування української військової техніки. Крім того, він передавав окупантам координати об’єктів цивільної інфраструктури, які знаходились біля житлових будинків», – сказано в повідомленні СБУ.

За кожне виконане завдання росіяни платили своєму до 5 тис. грн. Гроші перераховували на його банківську картку.

Як уточнили в прокуратурі Миколаївської області, в середині жовтня 2022 року ворог здійснив ракетний обстріл Миколаєва за координатами, які надав таксист. Внаслідок обстрілу російська ракета влучила в житлову багатоповерхівку, поруч з якою була його відмітка. Внаслідок влучання по цивільній будівлі загинули люди, зокрема – малолітня дитина. Крім того, чоловік фіксував та передавав росіянам результати їх влучань.

Під час обшуку за місцем проживання таксиста правоохоронці виявили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором. Йому повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Тепер таксисту загрожує до 15 років в’язниці або довічне ув’язнення. Наразі він під вартою.

Нагадаємо, що 13 жовтня Росія випустила по Миколаєву вісім ракет типу С-300. Однак з них влучила у п’ятиповерховий житловий будинок та будівлю човникової станції. Внаслідок удару загинули семеро жителів п’ятиповерхівки та один рятувальник, який перебував на човниковій станції.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter