Росіяни на окупованих територіях стали частіше грабувати під приводом евакуації

Росіяни намагаються вивезти якомога більше майна з Херсонщини та Запоріжжя

Росіяни на тимчасово окупованих територіях України стали частіше грабувати місцевих мешканців та підприємства. Випадки пограбування почастішали з початку травня, зокрема в період оголошених свят та вихідних, повідомила у четвер, 11 травня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За словами Ганни Маляр, мародерство та крадіжки з боку російських військовослужбовців почастішали на територіях Запорізької та Херсонської областей, частина яких тимчасово непідконтрольна Україні. Окупанти обкрадають місцеве населення під приводом нібито необхідності забезпечити евакуацію місцевих.

«Зокрема, у населених пунктах Токмак, Пологи, Кам’янка, Розівка, Михайлівка, Молочанськ, Енергодар, Чернігівка на тимчасово окупованій території у Запорізькій області російські окупанти, прикриваючись так званим забезпеченням евакуаційних заходів, розкрадали матеріальні цінності місцевих підприємств та громадян», – повідомила заступниця міністра.

Ганна Маляр повідомила, що росіяни в тимчасово окупованому Енергодарі всього за ніч викрали з території приватного підприємства «Електропівденмонтаж-10» приблизно 20 автомобілів та розграбували склад з майном, який був на території компанії. Так само вночі росіяни під приводом евакуації окупаційної адміністрації з херсонського Скадовська вивезли викрадену офісну техніку, комп’ютери та інше майно.

За словами заступниці міністра оборони, можливо, що вантажне судно, яке прибуло до порту в Бердянську 7 травня, буде використане для перевезення вкраденого майна до Криму.

Раніше Ганна Маляр заявила, що росіяни завезли на окуповані території криміналітет для залякування українців. Окупаційна влада на українських територіях умисно загострює криміногенну ситуацію, щоб тримати місцевих мешканців у страху та карати проукраїнсько налаштованих мешканців. За словами заступниці міністра, російська окупаційна влада не може впоратися з українцями та підкорити їх, тому залучає для залякування та стримування спеціально підготовлені угрупування провокаторів та кримінальних суб’єктів.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter