З 1 червня польська залізниця планує запустити додаткові рейси в Україну


З 1 червня польська залізниця планує запустити додаткові рейси в Україну

Польська залізнична компанія SKPL запустить додаткові рейси – з Варшави до Рави-Руської

Польська залізнична компанія SKPL з 1 червня запустить додаткові рейси в Україну з Варшави до Рави-Руської. Про це повідомили в Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Із 1 червня польська залізнична компанія SKPL планує запустити рейси з Варшави до Рави-Руської (Львівська область). Ці рейси стануть ще одним шляхом повернення українців із польської столиці додому. Також це допоможе розвантажити автомобільні пункти пропуску», – йдеться в повідомленні.

Щодня в обох напрямках курсуватиме поїзд, розрахований на 240 пасажирів. Відправлення з вокзалу «Варшава-Східна» планується о 14:00 (за місцевим часом), з Любліна – о 16:00. Прибуття до Рави-Руської – о 20:15 (за київським часом).

Назад до Варшави він повертатиметься о 8:45 за київським часом. Для зручного доїзду з та до Львова планується пересадка на поїзд Укрзалізниці.

Аналогічні поїзди на відбудованій #linia102 наразі не їздять. І проблема тут не тільки у відсутності міжнародного залізничного пункту пропуску на відновлену Польщею залізницю Мальховичі-Перемишль, для створення якого потрібна злагоджена робота трьох міністерств обох країн.

З 4 травня польські залізниці PKP Polskie Linie Kolejowe SA припинили рух на ділянці #linia108 Санок-Заґуж-Устрики Долішні для проведення поточного ремонту колії. В ході робіт, на які заплановано витратити 8 мільйонів злотих, буде відремонтовано колію та 19 інженерних об’єктів, що дозволить підвищити безпеку руху та зняти обмеження максимальної швидкості на деяких ділянках.

На ділянці до Устрик Долішніх роботи будуть завершені 22 червня, але на відтинку до державного кордону з Україною вони триватимуть до кінця літа.

«З Варшави поїзд прямує до міста Рава-Руська, де пасажири після проходження прикордонно-митного контролю зможуть скористатися рейсами Укрзалізниці», – сказано в повідомленні.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter