Зеленський оголосив про створення в Україні корпусу морської піхоти

Володимир Зеленський у День морської піхоти ВМС України відвідав військових на Донеччині

Президент України Володимир Зеленський під час раптового візиту на фронт у вівторок, 23 травня, оголосив про створення корпусу Морської піхоти. Це передбачає, зокрема, створення нових бригад морської піхоти, оснащених сучасною зброєю.

«Щодня на полі бою українська морська піхота доводить, що вона є потужною силою, яка знищує ворога, звільняє українські землі, виконує найскладніші завдання у найскладніших умовах. І нам потрібно більше такої сили. Тому відсьогодні ми значно збільшуємо потенціал морської піхоти та створюємо корпус морської піхоти», – заявив президент, якого процитувала його прес-служба.

Зеленський розповів, що в Україні буде сформовано нові бригади морської піхоти, забезпечені сучасною технікою та зброєю.

Нагадаємо, 23 травня, у День морської піхоти, президент відвідав ділянку фронту в районі Мар’їнки та Вугледара на Донеччині. Під час цього візиту він поспілкувався з військовими і вручив їм державні нагороди.

Так, за особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові президент надав звання Героя України та вручив ордени «Золота Зірка» полковнику Юрію Андрієнку та полковнику Миколі Паласу. За особисту мужність і самовіддані дії в захисті України Зеленський нагородив морпіхів орденами Богдана Хмельницького І, ІІ та ІІІ ступенів, «За мужність» ІІ та ІІІ ступенів, княгині Ольги ІІІ ступеня та орденом Данила Галицького.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter