Олексій Данілов пояснив, чому Захід обережно коментує знищення Каховської ГЕС

Каховська ГЕС до остаточного підриву російськими окупантами

Підрив Каховської ГЕС підпадає під певні норми міжнародного права, тому деякі країни наразі стримано й обережно висвітлюють цю тему. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону, пише «Еспресо».

За його словами, скоєний злочин підпадає «під певні кримінальні процеси та під Женевську конвенцію».

«Терористичний акт Російської Федерації підлягає під дію міжнародного права і трактується як завдання ядерного удару. Тому що ті пошкодження, яких завдала РФ, саме так трактує міжнародне право», – наголосив Данілов.

Саме це, за словами секретаря РНБО, і є причиною того, що деякі країни дуже обережно до цього ставляться, вони мають бажання вивчити все.

«Хоча я не розумію, що тут можна вивчати. Від 24 лютого 2022 року все цілком зрозуміло. Рашисти прийшли на нашу землю, і все, що відбувається, якісь дії – це через те, що вони вдерлися на нашу землю», – сказав секретар РНБО.

Данілов переконаний, що найближчим часом ми отримаємо реакцію світової спільноти на ці події. І що цивілізований світ буде на нашому боці й ніякої зміни позиції стосовно України не відбудеться.

Як інформував ZAXID.NET, на світанку 6 червня стало відомо про часткове руйнування греблі Каховської ГЕС. Українська влада звинуватила у підриві греблі російські окупаційні сили, які захопили і контролюють гідроелектростанцію від 24 лютого 2022 року.