Українським військовим передали знайдені на Харківщині російські снаряди

На складі, який залишили росіяни, було понад 500 снарядів різних типів

Сапери Державної спеціальної служби транспорту передали ЗСУ снаряди до артилерії та танків, які російські війська залишили під час відступу з Харківської області, повідомила Державна спеціальна служба транспорту.

Як йдеться в повідомленні, сапери під час обстеження одного з навчальних закладів виявили склад боєприпасів, який залишили російські військові під час відступу. Понад 500 вибухонебезпечних предметів (152-міліметрові артилерійські, 100-міліметрові гарматні та 125-міліметрові танкові снаряди, а також 120-міліметрові мінометні міни) російські війська залишили в приміщенні котельні.

«Після проведеного сортування вибухонебезпечні предмети, які придатні до використання, сапери передали військовослужбовцям Збройних сил України. Пошкоджені боєприпаси були знешкоджені у визначеному та безпечному для людей місці», – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, українські війська звільнили майже всю територію Харківщини від росіян під час контрнаступу у вересні. Водночас 29 населених пунктів у цій області все ще окуповані.