Литва передала півтора мільйона боєприпасів для ЗСУ

Який саме тип боєприпасів передала Литва, не уточнюється

Міністерство оборони Литви оголосило, що передало для України 1,5 млн боєприпасів на потреби Сил оборони. Про це повідомили у прес-службі Міноборони Литви у п’ятницю, 8 вересня.

«Литва продовжує надавати безперебійну військову підтримку Україні, і сьогодні передала країні, що воює, півтора мільйона боєприпасів», – повідомили у прес-службі литовського міністерства.

Які саме боєприпаси передала Україні Литва, не уточнюється.

У міністерстві оборони Литви нагадали, що цьогоріч країна вже передала вертольоти Мі-8, зенітні установки Л-70 з боєприпасами, бронетранспортери М113, мільйони патронів та боєприпаси до гранатометів. У прес-службі Міноборони Литви додали, що скоро країна передасть на потреби ЗСУ ракетні комплекси NASAMS, засоби протидії, матеріально-технічне обладнання та інше забезпечення.

Загалом Литва вже виділила для допомоги Україні понад 1 млрд євро або понад 1,2% від власного ВВП. Половина від цієї суми становить військова підтримка. За даними прес-служби, очікується, що Литва передасть ще 200 млн євро протягом 2024-2026 років.

Нагадаємо, 8 вересня командувач Сухопутних сил Данії генерал-майор Арпе Нільсен заявив, що Україна отримала перші 10 танків Leopard 1 від Данії. Більша кількість танків Leopard 1A5 перебувають у дорозі. Данія пожертвувала Україні ці танки спільно з Нідерландами та Німеччиною.