Німеччина надасть Україні новий пакет допомоги на 400 млн євро

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив про надання нового пакету військової допомоги для України на суму 400 млн євро. Про це посадовець повідомив у інтерв’ю виданню Bild.

«Поставляємо додаткові боєприпаси: фугасні, мінометні, реактивні. Бо боєприпаси – те, що найбільше потрібно Україні для захисту від жорстокої загарбницької війни», – сказав Пісторіус.

За словами міністра оборони, Німеччина також передасть броньовані автомобілі, системи розмінування, зимовий одяг і генератори.

«Загалом пакет становитиме 400 млн євро», – додав посадовець.

За словами Пісторіуса, до кінця 2023 року кількість українських військових, для яких Німеччина провела навчання, сягне 10 тис. Окрім того, на засіданні у форматі «Рамштайн», яке відбудеться 19 вересня, розглядатиметься розширення цих навчань. Водночас голова Міноборони наголосив, що ФРН не планує брати участь у підготовці українських пілотів на західних винищувачах F-16.

Нагадаємо, на початку вересня Німеччина поставила Україні понад 10 тис. снарядів на самохідні зенітні установки Gepard, а також броньований мостоукладач Beaver. Крім того, ЗСУ отримали від німецького уряду 20 бойових машин піхоти Marder разом із боєприпасами.