ВАКС відсторонив спійманого на хабарі мера Сум Олександра Лисенка

До 9 грудня Лисенко не зможе виконувати обов’язки міського голови

Вищий антикорупційний суд відсторонив від виконування обов’язків мера Сум Олександра Лисенка, якого нещодавно спіймали на отриманні хабаря у понад 2 млн грн. Міського голову відсторонили на два місяці, повідомили у понеділок, 9 жовтня, у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детективів НАБУ та відсторонив Лисенка на два місяці – до 9 грудня 2023 року.

«9 жовтня 2023 року слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та відсторонив від займаної посади мера міста Суми, якого спільно директором Департаменту інфраструктури Сумської області викрито на проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2,13 млн грн», – повідомили у прес-службі САП.

Нагадаємо, 2 жовтня СБУ затримала Олександра Лисенка на отриманні хабаря. Він вимагав гроші у місцевих підприємців, які займаються вивезенням сміття. Разом із ним затримали директора департаменту інфраструктури міста Олександра Журбу. 3 жовтня посадовцям оголосили про підозру в одержанні неправомірної вигоди у сумі 2,13 млн грн.

Наступного дня, 4 жовтня, суд обрав запобіжний захід для Лисенка – тримання під вартою на два місяці із можливістю застави у 3 млн грн. Вже 6 жовтня мер Сум сплатив заставу та вийшов із СІЗО.