Ворожі дрони вночі атакували Хмельницьку область

Скільки БПЛА атакувало Хмельниччину, невідомо

У ніч на понеділок, 23 жовтня, російські окупанти атакували області України дронами-камікадзе. Повітряну тривогу через БПЛА оголошували у сімох областях України, зокрема на Хмельниччині, де сили ППО працювали по ворожих безпілотниках.

Про те, що у Хмельницькій області працювала ППО, повідомив 23 жовтня заступник голови Хмельницької ОВА Сергій Тюрін. Він підтвердив атаку росіян на область та заявив, що наслідки роботи ППО уточнюються.

«Чергова ворожа атака по Хмельниччині. І знову на захисті наші сили ППО. Станом на цей час, відомостей щодо постраждалих або пошкодження майна немає», – повідомив Сергій Тюрін.

Скільки саме БПЛА зафіксували в небі над Хмельниччиною та скільки безпілотників збили, Сергій Тюрін не уточнив. Водночас у прес-службі Генштабу повідомили, що сили ППО збили всі дрони-камікадзе над Україною.

Згодом Повітряні сили ЗСУ повідомили, що за ніч ППО вдалося збити 14 безпілотників та керовану ракету Х-59. Один із безпілотників був не встановленого типу, інші 13 були іранськими Shahed.


Скільки безпілотників збили за ніч
Генштаб заявив про знищення усіх безпілотників, які були над Україною вночі

Загалом повітряна тривога тривала вночі ще у шістьох областях. Йдеться про Одещину, Кіровоградщину, Вінниччину, Житомирщину, Черкащину та Київщину, де зафіксували загрозу застосування російських безпілотників.

Зазначимо, напередодні, 22 жовтня, Сергій Тюрін також повідомив, що росіяни здійснили атаку на Хмельниччину. За його словами, окупанти застосували дрони-камікадзе іранського виробництва Shahed.