Словацькі перевізники заблокували кордон з Україною

У четвер, 16 листопада, Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) заблокував кордон з Україною за словацького боку. Таким чином союз далекобійників хоче висловити підтримку польським перевізникам, які кілька днів протестують на кордоні, повідомило словацьке видання Teraz.

Блокада кордону розпочалася о 13:00 16 листопада у пропускному пункті «Вишнє – Німецькє» зі словацького боку. Зазначимо, КПП є одним із двох автомобільних пропускних пунктів, які сполучають Україну та Словаччину.

Далекобійники перекрили дорогу до переїзду легковими автомобілями. В акції протесту також беруть участь представники польських перевізників, які перекрили кордон з Україною в Польщі.

«Ми закрили кордон на годину як попередження. Наша мета – підтримати наших польських колег, а також усіх перевізників всередині ЄС. Ми будемо просити Єврокомісію негайно запровадити дозволи на перевезення українського транспорту, тому що європейські компанії занепадають духом і не можуть змагатися з ними», – повідомив президент UNAS Станіслав Скала.

За даними далекобійників, союз не погоджується з розпорядженням Єврокомісії, яка скасувала видачу дозволів на в’їзд українських перевізників до ЄС після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Словацькі автоперевізники пригрозили повністю перекрити кордон, якщо Брюссель не врегулює ситуацію.

Відповідне звернення UNAS адресував Євросоюзу, повідомили у прес-службі Комітету захисту перевізників та роботодавців транспорту Польщі. Документ зі зверненням підписали словацький UNAS та польський KOPIPT.


Словацькі перевізники заблокували кордон з Україною
Звернення до Євросоюзу про відновлення дозволів на в’їзд українських автоперевізників до ЄС

Акція протесту тривала одну годину, до 14:00. Після цього вантажний рух на кордоні відновився. Наразі на КПП «Вишнє – Німецькє», який розташований поблизу Ужгорода, середня завантаженість авто.