Зеленський прокоментував ситуацію з падінням Іл-76 в Росії та обміном полоненими

Президент заслухав усе військове керівництво щодо ситуації зі збиттям російського літака

Президент України Володимир Зеленський заявив, що заслухав доповіді керівників силових та розвідувальних відомств через падіння Іл-76 у Росії. Про це Зеленський заявив у вечірньому відеозверненні у середу, 24 січня.

«Викликав Умєрова, Залужного, Шапталу, Буданова та Малюка – доповіли щодо ситуації з літаком та обміном. Очевидно, що росіяни граються із життями українських полонених, із почуттями рідних та з емоціями нашого суспільства», – сказав Зеленський.

За його словами потрібно встановити всі чіткі факти.

«Настільки, наскільки це можливо, враховуючи, що падіння літака сталося на російській території – поза нашим контролем. Факти – це головне слово зараз. Заслухав головкома та Генштаб щодо застосування Повітряних сил», – заявив Зеленський.

За словами президента, наразі ГУР займається зʼясуванням долі всіх полонених. Служба безпеки України розслідує всі обставини.

«І я дав доручення міністру закордонних справ поінформувати партнерів щодо наявних даних в України. Наша держава буде наполягати на міжнародному розслідуванні», – наголосив голова держави.

Зазначимо, що раніше сьогодні низка українських ЗМІ з посиланням на джерела в Офісі президента повідомили, шо Володимир Зеленський скасував заплановану робочу поїздку до центральних областей до з’ясування усіх обставин падіння літака Іл-76 у Бєлгородській області Росії.

Як інформував ZAXID.NET, сьогодні в Бєлгородській області Росії розбився військовий транспортний літак Іл-76. За попередніми даними, він перевозив ракети для ЗРК С-300. Натомість міноборони Росії заявило, що у літаку нібито летіли 65 українських військовополонених, яких готували до обміну. Цю інформацію активно поширюють кремлівські пропагандисти.

У Головному управлінні розвідки України поінформували, що наразі не мають достовірної та вичерпної інформації з приводу того, хто саме перебував на борту російського літака. Водночас в українській розвідці вважають, що росіяни могли навмисно створити загрозу для життя та безпеки українських військовополонених.