НВО відмовився знімати у серіалі «Білий лотос» актора з російським громадянством

Сам Бикович заявив, що йде з серіалу через «зовнішній тиск»

Американський канал НВО розірвав контракт із сербським актором Мілошем Биковичем, який має російське громадянство та підтримує російську агресію проти України. Бикович мав зіграти епізодичну роль у третьому сезоні популярного серіалу «Білий лотос», повідомило у суботу, 3 лютого, Times із посиланням на заяву Мілоша Биковича.

У заяві, яку передала прес-служба НВО, Мілош Биковіч повідомив, що йде з проекту нібито через «зовнішній тиск», натякаючи на реакцію міністерства зовнішніх справ України. Він заявив, що його звільнення спровокувала цілеспрямована кампанія, яка нібито обмежує його мистецьку свободу.

«Сьогодні проти мене була розгорнута цілеспрямована кампанія, здавалося б, як зовнішній маневр, щоб вплинути на рішення, які можуть створити тривожний прецедент, який затьмарює суть мистецької свободи. Результатом такого наративу є тріумф абсурду і поразка мистецтва», – заявив Бикович.

Про те, що Бикович буде зніматися у третьому сезоні «Білого лотосу», граючи епізодичну роль російського йога та ментора в готелі Таїланду, НВО повідомив 12 січня. На вибір актора відреагувало українське МЗС, яке розкритикувало рішення каналу.

У прес-службі МЗС звернулися до НВО та запитали, чи комфортно каналу працювати з людиною, яка підтримує геноцид та порушує міжнародне право. Також незадоволення висловили глядачі каналу, погрожуючи влаштувати серіалу бойкот.

Бикович отримав російське громадянство у 2021 році, а у 2018 році актор отримав медаль Пушкіна з рук Владіміра Путіна. Бикович також знімався у фільмах росіянина Нікіти Міхалкова, відомого своєю проросійською риторикою. Окрім того, сербський актор знявся і в серіалі «Паломница» дружини зрадника України та колишнього нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука Оксани Марченко.

Зазначимо, Биковича звільнили до зйомок, які стартують у лютому в Таїланді. Вихід серіалу в ефір запланований на 2025 рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *