Кабмін виділив півмільярда гривень на створення Національного військового кладовища

Меморіальний комплекс мають повністю облаштувати до 30 липня 2025 року

Кабінет міністрів України затвердив порядок використання півмільярда гривень, передбачений для будівництва Національного військово-меморіального кладовища поблизу Києва. Гроші, виділені на створення кладовища, передбачені у держбюджеті на 2024 рік, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у п’ятницю, 23 лютого.

За словами прем’єр-міністра, створення та облаштування Національного військового кладовища є однією із головних задач для міністерства у справах ветеранів на 2024 рік. Порядок використання грошей на будівництво кладовища забезпечить прозоре використання ресурсів для функціонування меморіалу на поточний рік, повідомили у прес-службі Мінветеранів. Меморіальний комплекс мають повністю облаштувати до 30 липня 2025 року.

«Національне військово-меморіальне кладовище стане центральним місцем, де кожен зможе віддати шану полеглим героям нашої Батьківщини. Це буде особливе місце, де перетинаються скорбота, гордість, біль, повага, безмежна вдячність та вічна пам’ять», – повідомив Денис Шмигаль.

Наразі тривають проектні роботи для подальшого будівництва меморіалу. 7 грудня 2023 року Мінветеранів презентувало проект Національного кладовища, а вже 8 грудня будівництво меморіалу за прикладом Арлінгтонського кладовища у США підтримали нардепи Верховної Ради.

Згідно із текстом законопроекту про будівництво національного кладовища, його створять на території села Гатне на Київщині. Загальна площа кладовища складатиме 260 га. Нагадаємо, 2 травня Верховна Рада окремим законом вже визначала місце для Національного військового меморіального кладовища біля селища Биківня. Ще раніше депутати обговорювали про облаштування кладовища на Лисій Горі у Києві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *