Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з військової служби

Генерала Валерія Залужного відправили у відставку з правом носити військову форму

Президент України Володимир Зеленський звільнив колишнього головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного з військової служби. Валерія Залужного відправили у відставку за станом здоров’я, йдеться в указі президента, опублікованого у середу, 8 травня.

«Звільнити генерала Залужного Валерія Федоровича з військової служби у відставку за станом здоровʼя з правом носіння військової форми одягу», – йдеться у тексті указу.

Нагадаємо, 8 лютого 2024 року Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ. Тоді на його посаду призначили генерал-полковника Олександра Сирського. Валерій Залужний очолював Збройні сили України із 27 липня 2021 року.

7 березня Володимир Зеленський призначив Валерія Залужного послом у Великій Британії. МЗС України спрямувало британській стороні відповідний запит на агреман. Володимир Зеленський пояснив, що Валерій Залужний сам висловив бажання стати послом у Великій Британії. Зазначимо, посольство України в Британії залишалось без очільника з літа 2023 року, коли тодішнього посла Вадима Пристайка звільнили після коментаря Зеленського в бік тодішнього британського міністра оборони Бена Воллеса про «необхідність більшої вдячності союзникам».