Торгують паливом: СБУ затримала на хабарях одного з головних податківців Києва

Служба безпеки України викрила на корупції виконувача обовʼязків заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у місті Києві.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Як зауважили у спецслужбі, за матеріалами справи, посадовець причетний до вимагання неправомірної вигоди від столичних підприємців.

“Задокументовано як фігурант одержував хабарі від директора київської компанії, яка займається оптовою торгівлею твердим, рідким та газоподібним паливом. В обмін на грошову “винагороду” чиновник обіцяв підприємцю надати ліцензії на продаж пального. Для комунікації з очільником компанії та передачі хабаря посадовець залучив свого знайомого”, – йдеться в повідомленні.

СБУ задокументувала одержання чиновником першої частини неправомірної вигоди й затримала його разом із посередником під час передачі другого “траншу”.

Обом затриманим оголосили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

У СБУ зауважили, що проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення і притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.