Існує кілька продуктів, які можна додати у фарш, навіть якщо його зовсім мало. Вони збільшать масу сирого м’ясного продукту і дозволять вам насмажити набагато більше котлет, ніж якби ви обійшлися без додаткових інгредієнтів. Отже, запам’ятовуйте, що додати в котлети для маси.
Про це пише УНІАН.
Рис або картопля
Для того, щоб швидко збільшити масу сирого фаршу, можна натерти в нього 2-3 бульби картоплі. Ті, хто не хоче використовувати картоплю, має альтернативу — варений рис. Пів склянки чи склянку рису потрібно відварити, остудити й тільки потім додати в сирий фарш.
Деякі господині скажуть, що це вже не котлети з курячого фаршу чи будь-якого іншого, а тефтелі. Можливо й так, але менш смачними вони від цього не стали.
Вівсяні пластівці
Ще один бюджетний варіант, яким користуються багато господинь — ніхто й не здогадається, що в котлетах мало м’яса. Розповідаємо, як зробити такі курячі котлети (з вівсяною найкраще поєднується саме курячий фарш).
Вам знадобляться:
300 г фаршу;
1 склянка вівсяних пластівців;
1 ріпчаста цибуля;
2-3 часточки часнику;
1 ст.л манки;
1 яйце.
Вівсяні пластівці викласти на тарілку, залити окропом і накрити кришкою, почекати 10 хвилин, доки пластівці не розбухнуть.
Поки чекаєте, нашаткувати ріпчасту цибулю і натерти на тертці часник.
Викласти у фарш пластівці, цибулю, часник, а також вбити 1 яйце і всипати 1 ст. л. манки.
Таке нехитре приймання допоможе швидко збільшити масу сирого фаршу у 2 рази. Додатково за бажанням можна додати тертий сир, але легко обійтися і без нього.
З отриманого фаршу сформувати котлети й обсмажити їх із двох боків до готовності на пательні, змащеній олією.
604