“Путін не побіг захищати свою землю”: Зеленський перерахував результати Курської операції

Операція ЗСУ в Курській області вже показала певні результати, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю The New Yorker.

“Ви маєте рацію, коли ставите питання, чи увійде ця операція в історію як успіх або провал. Поки що рано судити. Але мене не хвилюють історичні успіхи. Я зосереджений на сьогоденні. Однак ми можемо сказати, що вона (Курська операція) уже показала деякі результати. Вона сповільнила росіян і змусила їх перекинути частину своїх сил у Курськ, близько сорока тисяч солдатів. Наші бійці на сході вже кажуть, що їх рідше б’ють, – зазначив він. – Я не кажу, що це гучний успіх або що це призведе до закінчення війни чи до кінця Путіна. Це показало нашим партнерам, на що ми здатні”.

Крім того, як додав Зеленський, Курська операція продемонструвала Глобальному Півдню, що в Путіна не все під контролем, як він сам стверджує. Також, на думку президента, Україна показала росіянам “дуже важливу правду”:

“На жаль, багато хто з них закриває очі, вони не хочуть нічого бачити і чути. Але деякі росіяни не могли не помітити, що Путін не побіг захищати свою землю. Ні, натомість він хоче насамперед піклуватися про себе і покінчити з Україною. Його люди не є для нього пріоритетом”.


465

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *